Zakelijke bestelautoverzekering

Wanneer je als ondernemer met één of meerdere bestelauto’s werkt dan ken je het belang van een bestelauto. Vaak zijn ze binnen een bedrijf cruciaal om het werk mee goed mee uit te voeren. Dagelijks zijn ze in gebruik. Dit maakt het erg belangrijk dat de bestelauto’s goed verzekerd zijn. Maar je wilt hier natuurlijk ook niet teveel voor betalen. Herkenbare situatie? Dan is een zakelijke bestelautoverzekering van DirectVerzekerd.nl wat voor jouw bedrijf. Eenvoudig online goedkope zakelijke verzekeringen voor de bestelauto vergelijk en direct afsluiten. Maak binnen een minuut een vergelijking en kijk wat je kunt besparen.

Voor wie is deze verzekering?

De bestelautoverzekering zakelijk is speciaal voor bedrijven. Bij het invullen van de verzekering kunnen bedrijven exclusief btw. aangeven. Dit zorgt ervoor dat de bestelauto verzekerd kan worden tegen de catalgouswaarde, exclusief btw. Hierdoor valt de premie lager uit. Particulieren kunnen ook een bestelautoverzekering afsluiten, maar alleen inclusief btw.

De meeste bedrijven kunnen bij ons terecht voor een bestelautoverzekering, er bestaan echter wel uitzonderingen op de regel zoals koeriers en bezorgdiensten. Bestelauto’s voor de volgende diensten kunnen niet online worden afgesloten.

 • Bezorgen maaltijden (geen online acceptatie mogelijk)
 • Koeriersdiensten (geen online acceptatie mogelijk)
 • Bestelauto’s bestemd voor verhuur (geen online acceptatie mogelijk)

Bestelautoverzekering afsluiten

Bekijk hier wat je allemaal nodig hebt om snel je verzekering af te sluiten :

Bestelautoverzekering online vergelijken

Als je je bestelauto verzekering via internet wilt af sluiten dan kun je uiteraard ook bij ons terecht. Alle dagen van de week, 24 uur per dag online je bestelautoverzekeringen vergelijken en afsluiten. Heb je een verzekering afgesloten? Dan kun je altijd online je verzekering(en) beheren via Mijn Verzekeringen.

 • Bespaar op uw bestelauto verzekering
 • Binnen één minuut een premieoverzicht
 • Bestelauto verzekering vergelijken en direct afsluiten


Soorten bestelautoverzekeringen

Er zijn drie soorten bestelautoverzekering. Iedere bestelauto moet in Nederland volgens de wet minimaal verzekerd zijn voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Dit is de W.A.-bestelautoverzekering. Als je deze verzekering hebt afgesloten dan ben je verzekerd voor schade die je met jouw bestelauto aan anderen toebrengt.

Het is ook mogelijk om schade aan je eigen bestelauto te verzekeren. Dit kan met de W.A. Beperkt Casco-dekking. Hiermee ben je verzekerd tegen schade die je niet zelf veroorzaakt hebt.

De meest uitgebreide dekking is de Volledig Casco of All Risk dekking. Vrijwel alle schade die je bedrijfsauto krijgt is hiermee gedekt.

Een WA-autoverzekering dekt alleen schade die je met de verzekerde bestelauto bij anderen veroorzaakt. Schade aan jouw eigen bestelauto is dus niet verzekerd met een WA-verzekering.

Deze dekking wordt ook wel WA-plus genoemd. Een bestelauto die Beperkt Casco verzekerd is is gedekt tegen het risico van aansprakelijkheid. Daarnaast is bij bepaalde gebeurtenissen ook schade aan de eigen bestelauto gedekt.

Een verzekering met een Volledig Casco dekking, vaak ook all-riskverzekering genoemd, geeft de meest uitgebreide dekking. De schade die je veroorzaakt aan anderen én de schade aan je auto wordt vergoed.

Polisvoorwaarden

Controleer altijd in de polisvoorwaarden welke uitsluitingen er van toepassing zijn op je verzekering. Zelf met een All Risk bestelauto verzekering zijn sommige zaken niet gedekt. Check ook even je eigen risico, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Heb je al een of meerdere bestelautoverzekeringen afgesloten via onze website en wil je graag je polisvoorwaarden inzien? Log dan in op Mijn Verzekeringen en bekijk snel en eenvoudig de voorwaarden van jouw bestelautoverzekering.

Bestelautoverzekering afsluiten: Wat moet je bij de hand hebben?

Als je een bestelauto wilt verzekeren en je wilt de verzekering direct gaan afsluiten dan zijn er een aantal gegevens die je moet weten. Heb je deze gegevens bij de hand? Dan kun je binnen 5 minuten bestelautoverzekeringen vergelijken en een verzekering afsluiten.

 1. De bestelauto verzekeren inclusief of exclusief BTW?
  Het is belangrijk dat je weet hoe je de bestelauto wilt verzekeren. Inclusief of exclusief BTW. Wanneer je BTW kunt verrekenen dan mag je de bedrijfsauto verzekeren op basis van de cataloguswaarde, zonder BTW.
 2. Kenteken
  Wanneer je het kenteken van de bestelauto weet dan worden de meeste gegevens automatisch ingevuld en hoef je die niet zelf op te zoeken (bijvoorbeeld het gewicht en bouwjaar).
 3. Beveiligingsklasse
  Sommige verzekeraars gebruiken de beveiligingsklasse om de premie te bepalen. Controleer dus of je bestelauto een beveiligingssysteem heeft.
 4. Dagwaarde
  We vragen je ook naar de dagwaarde van je bestelauto. Wanneer je de bestelauto direct na aankoop verzekerd is de dagwaarde gelijk aan de aankoopwaarde.
 5. Aantal kilometers
  Ook belangrijk is dat je het aantal kilometers zo goed mogelijk inschat. Maak hier alvast een berekening van.
 6. Schadevrije jaren
  Wanneer je schadevrije jaren hebt opgebouwd, zorg er dan voor dat je weet hoeveel dit zijn. Dit kun je opvragen bij je vorige verzekeraar. Schadevrije jaren kunnen je een mooie korting opleveren, dus neem hier even de tijd voor!
 7. Welke dekkingsvorm kies je?
  De bestelautoverzekering kent drie dekkingsvormen. W.A., W.A. + Beperkt Casco en W.A. + Volledig Casco. In dit artikel lees je meer over de dekkingsvormen en over andere zaken die belangrijk zijn bij het afsluiten van een bestelautoverzekering:

Bestelauto verzekering telefonisch afsluiten

Het is ook mogelijk om je bestelauto verzekering telefonisch af te sluiten. Tijdens werkdagen helpen onze medewerkers je graag met het verzekeren van je bestelauto. Neem gerust contact met ons op:

telefoon 0186 60 72 45

Bereikbaarheid vinden wij belangrijk. Daarom kun je ons tijdens werkdagen altijd telefonisch bereiken. Daarnaast kun je voor meer informatie inloggen in MijnVerzekeringen. Via deze digitale omgeving kun je altijd snel en eenvoudig je verzekeringen beheren. Polissen inzien en nieuwe verzekeringen afsluiten. Voor je bestelauto, maar natuurlijk ook andere verzekeringen.

Tips bij bestelauto verzekeren

Aantal kilometers: Let bij het verzekeren van je bestelauto goed op dat je het juiste aantal kilometers invult. Dit kan een factor zijn die je premie bepaalt. Maar bij een schade kan een expert controleren of het opgegeven aantal klopt.
Lees meer over aantal kilometers »

Verzekeren tegen diefstal: Wil jij dat je bestelauto verzekerd is wanneer hij gestolen wordt? Sluit dan een bestelautoverzekering met de juiste dekking af.
Lees meer over de dekking voor diefstal

Gerelateerde webblog artikelen

Wat is de beste bestelauto(verzekering)?

De bestelauto, je hebt ze natuurlijk in allerlei soorten en maten, op maat gemaakt voor elke branche. Maar wat is nou de beste bestelauto op de markt? En welke verzekering past daar bij? Volgens de jury van de IVOTY (International Van Of The Year) is dit de bestelauto...

De bestelauto zomercheck!

We zijn weer officieel aanbeland in de lente. Met nog een paar maanden te gaan is het weer zomer. Voor u als eigenaar van een bestelauto wil dat zeggen dat u er weer vaker op uit kunt gaan! Wij hebben voor u een aantal nuttige tips op een rij gezet om ervoor te zorgen...

De bestelautoverzekering uitgelicht

De bestelautoverzekering is een verzekering waarmee u het risico van schade kunt afdekken veroorzaakt door de bestelauto of schade aan de bestelauto zelf. Als eigenaar van een bestelauto bent u in Nederland verplicht een verzekering af te sluiten voor alle schade die...

Wat dekt uw verzekering bij stormschade aan uw auto?

In Nederland kan het weer onstuimig zijn dit bleek vandaag wel. In januari hebben we al veel stormachtig weer gehad. Wanneer het stormt wordt de kans op schade uiteraard vele malen groter. Gelukkig kunt u zich hiervoor verzekeren. Met woonverzekeringen kunt u uw huis...

Bestelauto online verzekeren: 5 gouden tips

Een bestelauto online verzekeren, is heel handig en snel gedaan. Wel is het de moeite waard om je even te verdiepen in de opties die je hebt. Lees verder en gebruik onze 5 gouden tips om de perfecte verzekering voor jouw bestelauto te vinden. Tip 1: Kies voor een...

Autoverzekering regelen op zaterdag of zondag? Dat kan online bij Direct Verzekerd

Ga je zaterdag of zondag je nieuwe auto ophalen? Dan wil je hier natuurlijk gelijk in rijden. Maar voordat je met je auto mag gaan rijden heb je wel een autoverzekering nodig. Deze is namelijk wetteleijk verplicht in Nederland. Gelukkig is het via DirectVerzekerd ook...

Geen bijtelling bij uitsluitend zakelijk gebruik van bestelauto

Wanneer werknemers in een bestelauto rijden die op naam staat van de werkgever dan bestaat de mogelijkheid dat bijtelling niet betaald hoeft te worden. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Wordt aan de voorwaarden voldaan dan kunnen werknemer en werkgever...

LPG-installatie inbouwen in je bestelauto beïnvloedt bestelautoverzekering, belasting en toeslag

Wanneer je een LPG-installatie laat inbouwen in je bestelauto kan dit van invloed zijn op de motorrijtuigbelasting en de brandstoftoeslag. Dit is afhankelijk van wie de eigenaar is van de bestelauto. Ben je als particulier eigenaar of ondernemer? Daarnaast is het ook...

Nieuwwaarderegeling bestelautoverzekering

Nieuwwaarderegeling bestelautoverzekering, wat houdt dit precies in en hoe moet je hier rekening mee houden bij het afsluiten van een bestelautoverzekering? Wanneer je een bestelauto hebt aangeschaft moet je deze ook verzekeren. Minimaal WA, dan is schade die je aan...

Bestelautomerk LDV terug op de markt

In 2009 ging het bestelautomerk LDV failliet, de boedel werd destijds opgekocht door het Chinese SAIC. Dit bedrijf ging de LDV Maxus verkopen onder de naam V80, dit gebeurde met name op de thuismarkt. De Chinese eigenaar van LDV heeft nu maar liefst 2,2 miljoen dollar...