Bestelautoverzekering: eenvoudig, snel en goedkoop

Je bestelautoverzekering afsluiten doe je via DirectVerzekerd.nl. Een bestelauto verzekeren bij ons doe hierom:

 • Direct Bestelautoverzekering vergelijken en afsluiten
 • Binnen 5 minuten
 • Goedkoopste bestelautoverzekeringen
 • Al vanaf €25,50 p.m
 • Sluit direct af!

Ben je op zoek naar een gunstige mogelijkheid om je bestelauto te verzekeren? Bij DirectVerzekerd.nl kun je terecht voor de verzekering van zowel je particuliere als je zakelijke bestelauto. Wanneer je online je bestelautoverzekering afsluit profiteer je van onze internetkorting. Dit maakt aantrekkelijke en lage premies mogelijk. Je kunt kiezen uit verzekeringen van meerdere verzekeraars. Dus je kunt zelf de meest gunstige bestelautoverzekering selecteren.

Veel Nederlanders betalen een te hoge premie voor de verzekering van hun bestelauto. Bij DirectVerzekerd.nl is dit niet nodig. Je kunt zelf via deze website bestelautoverzekeringen vergelijken. Bekijk de verzekeringen en check hoeveel jij kunt besparen.

Dus wil je snel je bestelauto verzekeren tegen een scherpe premie? Dat kan via DirectVerzekerd.nl. Je kunt online een offerte voor je bestelautoverzekering aanvragen en, indien gewenst, meteen afsluiten. Kijk zelf of je een geschikte bestelauto verzekering vindt in het overzicht van DirectVerzekerd.nl.

Je kunt via onze website een vergelijking maken met of zonder kenteken. Echter wanneer je jouw bestelautoverzekering online wilt afsluiten moet je logischerwijs uiteindelijk wel je kenteken opgeven.

Wij werken uitsluitend samen met gerenommeerde en betrouwbare verzekeringsmaatschappijen.

Hoe werkt het?

Je autoverzekering vergelijken kan eenvoudig via deze pagina. In de eerste stap – die hierboven direct zichtbaar is op je beeldscherm – kun je enkele algemene gegevens invoeren. Als je een juist kenteken opgeeft dan is de vergelijking helemaal toegespitst op jouw auto.

De tweede stap vormt al meteen het overzicht met de vergelijking van autoverzekeringen. Vanuit hier kun je een verzekering kiezen en verder gaan. Als je op ‘verder’ drukt dan worden er meer gegevens gevraagd. Deze gegevens zijn noodzakelijk om direct online je auto te verzekeren.

Bestelautoverzekering afsluiten

Bekijk hier wat je allemaal nodig hebt om snel je verzekering af te sluiten :

Bestelautoverzekering online vergelijken

Als je je bestelauto verzekering via internet wilt af sluiten dan kun je uiteraard ook bij ons terecht. Alle dagen van de week, 24 uur per dag online je bestelautoverzekeringen vergelijken en afsluiten. Heb je een verzekering afgesloten? Dan kun je altijd online je verzekering(en) beheren via Mijn Verzekeringen.

 

 • Bespaar op uw bestelauto verzekering
 • Binnen één minuut een premieoverzicht
 • Bestelauto verzekering vergelijken en direct afsluiten


Soorten bestelautoverzekeringen

Er zijn drie soorten bestelautoverzekering. Iedere bestelauto moet in Nederland volgens de wet minimaal verzekerd zijn voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Dit is de W.A.-bestelautoverzekering. Als je deze verzekering hebt afgesloten dan ben je verzekerd voor schade die je met jouw bestelauto aan anderen toebrengt.

Het is ook mogelijk om schade aan je eigen bestelauto te verzekeren. Dit kan met de W.A. Beperkt Casco-dekking. Hiermee ben je verzekerd tegen schade die je niet zelf veroorzaakt hebt.

De meest uitgebreide dekking is de Volledig Casco of All Risk dekking. Vrijwel alle schade die je bedrijfsauto krijgt is hiermee gedekt.

Een WA-autoverzekering dekt alleen schade die je met de verzekerde bestelauto bij anderen veroorzaakt. Schade aan jouw eigen bestelauto is dus niet verzekerd met een WA-verzekering.

Deze dekking wordt ook wel WA-plus genoemd. Een bestelauto die Beperkt Casco verzekerd is is gedekt tegen het risico van aansprakelijkheid. Daarnaast is bij bepaalde gebeurtenissen ook schade aan de eigen bestelauto gedekt.

Een verzekering met een Volledig Casco dekking, vaak ook all-riskverzekering genoemd, geeft de meest uitgebreide dekking. De schade die je veroorzaakt aan anderen én de schade aan je auto wordt vergoed.

Polisvoorwaarden

Controleer altijd in de polisvoorwaarden welke uitsluitingen er van toepassing zijn op je verzekering. Zelf met een All Risk bestelauto verzekering zijn sommige zaken niet gedekt. Check ook even je eigen risico, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Heb je al een of meerdere bestelautoverzekeringen afgesloten via onze website en wil je graag je polisvoorwaarden inzien? Log dan in op Mijn Verzekeringen en bekijk snel en eenvoudig de voorwaarden van jouw bestelautoverzekering.

Bestelautoverzekering afsluiten: Wat moet je bij de hand hebben?

Als je een bestelauto wilt verzekeren en je wilt de verzekering direct gaan afsluiten dan zijn er een aantal gegevens die je moet weten. Heb je deze gegevens bij de hand? Dan kun je binnen 5 minuten bestelautoverzekeringen vergelijken en een verzekering afsluiten.

 1. De bestelauto verzekeren inclusief of exclusief BTW?
  Het is belangrijk dat je weet hoe je de bestelauto wilt verzekeren. Inclusief of exclusief BTW. Wanneer je BTW kunt verrekenen dan mag je de bedrijfsauto verzekeren op basis van de cataloguswaarde, zonder BTW.
 2. Kenteken
  Wanneer je het kenteken van de bestelauto weet dan worden de meeste gegevens automatisch ingevuld en hoef je die niet zelf op te zoeken (bijvoorbeeld het gewicht en bouwjaar).
 3. Beveiligingsklasse
  Sommige verzekeraars gebruiken de beveiligingsklasse om de premie te bepalen. Controleer dus of je bestelauto een beveiligingssysteem heeft.
 4. Dagwaarde
  We vragen je ook naar de dagwaarde van je bestelauto. Wanneer je de bestelauto direct na aankoop verzekerd is de dagwaarde gelijk aan de aankoopwaarde.
 5. Aantal kilometers
  Ook belangrijk is dat je het aantal kilometers zo goed mogelijk inschat. Maak hier alvast een berekening van.
 6. Schadevrije jaren
  Wanneer je schadevrije jaren hebt opgebouwd, zorg er dan voor dat je weet hoeveel dit zijn. Dit kun je opvragen bij je vorige verzekeraar. Schadevrije jaren kunnen je een mooie korting opleveren, dus neem hier even de tijd voor!
 7. Welke dekkingsvorm kies je?
  De bestelautoverzekering kent drie dekkingsvormen. W.A., W.A. + Beperkt Casco en W.A. + Volledig Casco. In dit artikel lees je meer over de dekkingsvormen en over andere zaken die belangrijk zijn bij het afsluiten van een bestelautoverzekering:

Bestelauto verzekering telefonisch afsluiten

Het is ook mogelijk om je bestelauto verzekering telefonisch af te sluiten. Tijdens werkdagen helpen onze medewerkers je graag met het verzekeren van je bestelauto. Neem gerust contact met ons op:

telefoon 0186 60 72 45

Bereikbaarheid vinden wij belangrijk. Daarom kun je ons tijdens werkdagen altijd telefonisch bereiken. Daarnaast kun je voor meer informatie inloggen in MijnVerzekeringen. Via deze digitale omgeving kun je altijd snel en eenvoudig je verzekeringen beheren. Polissen inzien en nieuwe verzekeringen afsluiten. Voor je bestelauto, maar natuurlijk ook andere verzekeringen.

Tips bij bestelauto verzekeren

Aantal kilometers: Let bij het verzekeren van je bestelauto goed op dat je het juiste aantal kilometers invult. Dit kan een factor zijn die je premie bepaalt. Maar bij een schade kan een expert controleren of het opgegeven aantal klopt.
Lees meer over aantal kilometers »

Verzekeren tegen diefstal: Wil jij dat je bestelauto verzekerd is wanneer hij gestolen wordt? Sluit dan een bestelautoverzekering met de juiste dekking af.
Lees meer over de dekking voor diefstal

Gerelateerde webblog artikelen

Wat is de beste bestelauto(verzekering)?

De bestelauto, je hebt ze natuurlijk in allerlei soorten en maten, op maat gemaakt voor elke branche. Maar wat is nou de beste bestelauto op de markt? En welke verzekering past daar bij? Volgens de jury van de IVOTY (International Van Of The Year) is dit de bestelauto...

De bestelauto zomercheck!

We zijn weer officieel aanbeland in de lente. Met nog een paar maanden te gaan is het weer zomer. Voor u als eigenaar van een bestelauto wil dat zeggen dat u er weer vaker op uit kunt gaan! Wij hebben voor u een aantal nuttige tips op een rij gezet om ervoor te zorgen...

De bestelautoverzekering uitgelicht

De bestelautoverzekering is een verzekering waarmee u het risico van schade kunt afdekken veroorzaakt door de bestelauto of schade aan de bestelauto zelf. Als eigenaar van een bestelauto bent u in Nederland verplicht een verzekering af te sluiten voor alle schade die...

Wat dekt uw verzekering bij stormschade aan uw auto?

In Nederland kan het weer onstuimig zijn dit bleek vandaag wel. In januari hebben we al veel stormachtig weer gehad. Wanneer het stormt wordt de kans op schade uiteraard vele malen groter. Gelukkig kunt u zich hiervoor verzekeren. Met woonverzekeringen kunt u uw huis...

Bestelauto online verzekeren: 5 gouden tips

Een bestelauto online verzekeren, is heel handig en snel gedaan. Wel is het de moeite waard om je even te verdiepen in de opties die je hebt. Lees verder en gebruik onze 5 gouden tips om de perfecte verzekering voor jouw bestelauto te vinden. Tip 1: Kies voor een...

Autoverzekering regelen op zaterdag of zondag? Dat kan online bij Direct Verzekerd

Ga je zaterdag of zondag je nieuwe auto ophalen? Dan wil je hier natuurlijk gelijk in rijden. Maar voordat je met je auto mag gaan rijden heb je wel een autoverzekering nodig. Deze is namelijk wetteleijk verplicht in Nederland. Gelukkig is het via DirectVerzekerd ook...

Geen bijtelling bij uitsluitend zakelijk gebruik van bestelauto

Wanneer werknemers in een bestelauto rijden die op naam staat van de werkgever dan bestaat de mogelijkheid dat bijtelling niet betaald hoeft te worden. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Wordt aan de voorwaarden voldaan dan kunnen werknemer en werkgever...

LPG-installatie inbouwen in je bestelauto beïnvloedt bestelautoverzekering, belasting en toeslag

Wanneer je een LPG-installatie laat inbouwen in je bestelauto kan dit van invloed zijn op de motorrijtuigbelasting en de brandstoftoeslag. Dit is afhankelijk van wie de eigenaar is van de bestelauto. Ben je als particulier eigenaar of ondernemer? Daarnaast is het ook...

Nieuwwaarderegeling bestelautoverzekering

Nieuwwaarderegeling bestelautoverzekering, wat houdt dit precies in en hoe moet je hier rekening mee houden bij het afsluiten van een bestelautoverzekering? Wanneer je een bestelauto hebt aangeschaft moet je deze ook verzekeren. Minimaal WA, dan is schade die je aan...

Bestelautomerk LDV terug op de markt

In 2009 ging het bestelautomerk LDV failliet, de boedel werd destijds opgekocht door het Chinese SAIC. Dit bedrijf ging de LDV Maxus verkopen onder de naam V80, dit gebeurde met name op de thuismarkt. De Chinese eigenaar van LDV heeft nu maar liefst 2,2 miljoen dollar...