Verzekeringen voor elektrische voertuigen

Verzekeringen voor elektrische voertuigen

Alle elektrische voertuigen die wij aanbieden bij onze elektrische voertuigenverzekeringen dienen aan de volgende eisen te voldoen:

  • maximaal 1.10 meter breed;
  • maximum Snelheid 45 km per uur;
  • Mag op fietspad, stoep, rijbaan rijden en een bromfietscertificaat is niet nodig.

Deze voertuigen hebben geen verzekeringsplicht omdat ze geen kenteken hebben. Maar om ermee op de openbare weg te rijden moeten ze wel WA verzekerd zijn.

Zoek uw voertuig in onderstaande lijst

[spacer][Col100]biro[/Col100][Col500]Verzekering elektrische auto
Elektrische auto’s zijn 100% elektrisch aangedreven voertuigen waarmee op de openbare weg mag worden gereden. Elektrische auto’s zijn eigenlijk scooters op vier wielen.

Er is plaats voor twee passagiers. Elektrische auto’s zijn aanzienlijk kleiner dan normale stadsauto’s.

[/Col500][spacer][Col100]elektro[/Col100][Col500]Verzekering elektrische fiets

Een elektrische fiets is een fiets met een elektromotor die de fietser ondersteunt bij het trappen. De persoon op de fiets moet dus wel meetrappen voor de aandrijving. Een elektrische fiets (e-bike) met trapondersteuning geldt volgens de Wegenverkeerswet als een normale fiets. Dat wil zeggen dat rijbewijs, kenteken, verzekering of helm niet nodig zijn.

[/Col500][spacer][Col100]elektrischescooter

[/Col100][Col500]Verzekering elektrische scooter
Een elektrische scooter is een scooter met een elektromotor en een oplaadbare accu welke opgeladen kan worden met elektriciteit. Sommige modellen hebben een uitneembare accu die thuis op de meegeleverde lader kan worden opgeladen. De elektrische scooter is stil en reukloos.

[/Col500][spacer][Col100]elektrischequad[/Col100][Col500]Verzekering elektrische quad
Een quad is een motorrijtuig met 4 wielen en zonder carrosserie. Een elektrische quad is een quad met elektrische aandrijving.

Een elektrische is een step met een elektromotor. De elektrostep wordt wettelijk gezien als een snorfiets of bromfiets (afhankelijk van de maximale snelheid). Op een elektrische step moet u zich houden aan de verkeersregels voor snorfietsers of bromfietsers.

[/Col500][spacer][Col100]invalidenvoertuig[/Col100][Col500]Invalidenvoertuigverzekering
Een invalidenvoertuig is volgens de wet:

  • maximaal 1.10 meter breed;
  • maximum Snelheid 45 km per uur;
  • ingericht zijn voor het gebruik door een invalide. Bestuurder hoeft niet invalide te zijn!
  • Mag op fietspad, stoep, rijbaan rijden en een bromfietscertificaat is niet nodig.

Deze voertuigen hebben geen verzekeringsplicht omdat ze geen kenteken hebben. Maar om ermee op de openbare weg te rijden moet het wel WA verzekerd zijn.

[/Col500][spacer][Col100]verzekering elektrische rolstoel[/Col100][Col500]Verzekering elektrische rolstoel
Een elektrische rolstoel is een rolstoel die elektrisch wordt aangedreven. De rolstoel kan rijden met een snelheid van 5 tot 10 km/uur en kan gebruikt worden voor afstanden tussen de 20 en 60 kilometer. Er bestaan drie soorten elektrische rolstoelen, namelijk rolstoelen voor binnen, binnen/buiten en voor alleen buitengebruik. Elektrische rolstoelen hebben vaak een elektronische besturing zoals een joystick en/of knoppen op een stuurkastje dat op de linker of rechter armleuning van de rolstoel is gemonteerd.

Een elektrische rolstoel lijkt enigszins op een scootmobiel. Anders dan bij een scootmobiel, is een elektrische rolstoel speciaal bedoeld voor al uw dagelijkse verplaatsingen.

[/Col500][spacer][Col100]elektrischerolstoelfiets[/Col100][Col500]Verzekering rolstoelfiets met hulpmotor
Een rolstoelfiets is een unieke combinatie van een degelijke fiets met een stabiele en comfortabele rolstoel. De rolstoelfiets kan ook met elektromotor worden uitgerust.

[/Col500][spacer][Col100]scootervoorrolstoel[/Col100][Col500]Verzekering rolstoelscooter
Een rolstoelscooter of pendel is een elektrisch aangedreven gehandicaptenvoertuig. U kunt met uw rolstoel de pendel inrijden, waarna u zich zelfstandig kunt verplaatsen over een afstand van maximaal 50 kilometer. De maximumsnelheid van een rolstoelscooter is 18 kilometer per uur.

[/Col500][spacer][Col100]elek3wiel[/Col100][Col500]Verzekering elektrische driewieler
De elektrische driewieler is een fiets met driewielen en een elektromotor die de fietser ondersteunt bij het trappen. De persoon op de fiets moet dus wel meetrappen voor de aandrijving.

[/Col500][spacer][Col100]scootmobiel[/Col100][Col500]Scootmobiel verzekering
Een scootmobiel is een driewielige, vierwielige of vijfwielige scooter met een elektrische aandrijving welke momenteel hoofdzakelijk wordt gebruikt door mindervaliden of mensen met een mobiliteitsbeperking.